Enøk    
.
[ENØKGUIDEN]
[Oppvarming]
.
.
.
.[INNHOLD] [INNHOLD]
[INNETEMPERATUR]
 

Det går an å redusere oppvarmingsutgiftene uten å redusere komforten.

""Varmt og godt", sier vi – gjerne i ett ord. Det forteller ganske mye om oss nordmenn. For å trives, vil vi ha det varmt og godt inne. Men bruker vi termometeret med fornuft, går det an å redusere energiforbruket uten at det går ut over trivselen.

Et konkret eksempel:
Hører du med til dem som har full varme i stua, åpen dør til entré og kjøkken, og dessuten har dørene til soverommene åpne? Dersom du senker temperaturen i huset ditt med én eneste grad, kan du redusere utgiftene til oppvarming med rundt 5 prosent.

De anbefalte innetemperaturene er selvsagt veiledende. I virkeligheten blir bildet ofte litt annerledes. Hvor varmt et rom "føles", er ikke bare avhengig av hva termometeret på veggen viser. Hvor kalde vinduene er, hvor store de er, hvor i rommet varmekildene er plassert – alt dette virker inn. Ja, selv fargene i rommet påvirker varmefølelsen din.


 
 

Du må selvsagt også ta hensyn til hvilken aktivitet som foregår i rommet, og det er et faktum at eldre mennesker fryser lettere enn ungdommen.

Merk deg også at oppvarmingssystemene kan deles i to hovedgrupper; punktoppvarming med ovner/kaminer og sentral oppvarming.

Her er innetemperaturene vi anbefaler:
Oppholdsrom
20-22 C
Kjøkken
20 C
Gang/entré
18 C
Soverom
15 C
Bad
22-24 C

[ILLUSTRASJON]

 
.
 
.
.
Tilbake til Enøkguidens framside[TIL TOPPEN]